タンザニア ローカルフード2 ~Tanzanian Local Food2~
タンザニア ローカルフード2
今日は、前回に引き続きタンザニアのローカルフードをご紹介いたします。前回は、フライドポテトの入ったオムレツの卵料理だったので、今回はお肉料理を紹介したいと思います。
今回ご紹介するのは、ニャマチョマ(Nyama Choma)。炭火で焼いたお肉です。ホテルのレストランから地方の町中や幹線道路沿いの村まで、割とどこでも食べられるニャマチョマ。地方の街のレストランには、写真のようなグリルが屋外に置かれニャマチョマを焼いている様子を見ることができます。お肉のバリエーションは大体、鶏、ヤギ、牛の3種類。付け合わせにバナナや、ポテト、ウガリ、お米などがあります。炭火でじっくり焼き、余分な脂が落ちたお肉を、塩を振ってシンプルにいただきます。あっさりとしていて、ついつい次の一切れに手が伸びてしまう美味しさです。
幹線道路沿いのニャマチョマレストランでは、お弁当箱に入れて販売も行っています。トラックの長距離運転手さんたちがよく利用するようです。私たちも郊外にある養蜂場の帰りに立ち寄り、車の中でニャマチョマを楽しんでいます。
と言うことで、正解は”B.お肉を焼く”でした。次回もまたタンザニアのローカルレストランよりご紹介します!お楽しみに~
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Tanzanian Local Food2
Today I’m going to tell you about Tanzanian local food as the series. As last time I told about an egg dish of Chipsy Mayai, Omelette with French fries / Chips, this time I’m introducing a meat-dish!
Today’s dish is “Nyama Choma”, char-grilled meat. It’s widely available from at restaurants in hotels to restaurants in rural areas or along the trunk roads. In rural areas you’ll see the grill machine like the photos down below outside restaurants. There is usually a variety of meat of chicken, goat and beef, and as side dish for French Fries / Chips , fried banana, rice or Ugali. Well grilled fatless meat is served with salt. The taste is so simple but you cannot help reaching the next piece.
Restaurants along the trunk road serve Nyama Choma in a meal box as well. Long distance bus/truck-drivers seem to stop by and enjoy this meal. We also take advantage of the meal and enjoy it on the way back from our apiary site!
So the answer is “B. Grilling meat.” Next time I’ll tell you about Tanzanian local food again. Thanks for reading and see you later! Bye!
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